Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου για το μικρό σας.

από developgreece 12/04/2019 0 σχόλια Ασφάλεια Μωρού,Βόλτα,

Όταν έρθει η στιγμή για τις πρώτες βόλτες του μωρού σας με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να κάνετε μία πολύ σημαντική αγορά. Πρόκειται για το κάθισμα αυτοκινήτου, η χρήση του οποίου είναι υποχρεωτική έως το 12ο έτος της ηλικίας του παιδιού σας  και η επιλογή του κατάλληλου θα πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή, δίνοντας βαρύτητα σε ορισμένους πολύ σημαντικούς παράγοντες.

Το Très Joli φρόντισε να συγκεντρώσει τα σημαντικότερα κριτήρια, που θα πρέπει να λάβετε υπόψιν σας πριν προχωρήσετε στην αγορά του παιδικού καθίσματος αυτοκινήτου, και σας τα παρουσιάζει παρακάτω.

Το πρώτο – και σημαντικότερο – κριτήριο είναι η ασφάλεια. Θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα είναι εγκεκριμένο σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς Ασφαλείας και φέρει την αντίστοιχη Ετικέτα Έγκρισης.

Το δεύτερο κριτήριο είναι η ευκολία στη χρήση και η σωστή τοποθέτηση στο αυτοκίνητό σας, ενώ στη συνέχεια θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το κάθισμα που πρόκειται να αγοράσετε είναι συμβατό με το βάρος του μικρού σας ή προσαρμόζεται στο σώμα του ανάλογα με το στάδιο ανάπτυξής του.

Επιπλέον, ανάλογα με την ηλικία του, θα πρέπει να επιλέξετε τη φορά με την οποία θα τοποθετηθεί το καθισματάκι στο αυτοκίνητο. Όσο πιο μικρό είναι το παιδάκι σας, το κάθισμα θα πρέπει να είναι στραμμένο προς τα πίσω, ενώ μεγαλώνοντας θα πρέπει να «κοιτάει» μπροστά. Υπάρχουν, βέβαια, και καθίσματα με φορά που προσαρμόζεται, όπως το Dualfix I-Size της Britax, που διαθέτει δυνατότητα περιστροφής 360°.

 

 

Είναι πολύ σημαντικό να δώσετε βάση στη σωστή τοποθέτηση του καθίσματος στο αυτοκίνητο, για αυτό και πρέπει να αφιερώσετε χρόνο στις οδηγίες χρήσης. Η λανθασμένη τοποθέτηση του καθίσματος αυτοκινήτου μπορεί να έχει επιπτώσεις στην ασφάλεια του παιδιού σας.

Ο τελικός παράγοντας, που πρέπει να ληφθεί υπ’όψιν, είναι ο τρόπος στήριξης του καθίσματος στο αυτοκίνητο. Ο ένας πιθανός τρόπος περιλαμβάνει τη χρήση ζωνών ασφαλείας, ενώ ο δεύτερος τη χρήση του συστήματος ISOFIX. Το σύστημα   ISOFIX χρησιμοποιεί τρία σημεία στήριξης: τους δύο ειδικούς συνδέσμους - που έχουν όλα τα αυτοκίνητα κατασκευής από το 2011 και μετά- οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα στην πλάτη και το κάθισμα και το τρίτο είναι είτε ένα πόδι που στηρίζεται στο πάτωμα του αυτοκινήτου, είτε μία ζώνη που σταθεροποιείται στο πίσω μέρος του καθίσματος ή μία ζώνη που σταθεροποιείται στο πορτ μπαγκάζ.

Θυμηθείτε ότι δεν έχει σημασία η απόσταση που σκοπεύετε να διανύσετε με το αυτοκίνητό σας για το αν θα χρησιμοποιήσετε το παιδικό κάθισμα, καθώς η χρήση του είναι υποχρεωτική.

Στο Très Joli θα βρείτε μία μεγάλη γκάμα καθισμάτων αυτοκινήτου και κάθε βοήθεια που μπορεί να χρειαστείτε στην επιλογή του. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Share it!

 

Πρόσφατα άρθρα
Οι τάσεις της άνοιξης στην παιδική μόδα

Οι τάσεις της άνοιξης στην παιδική μόδα

developgreece 12/04/2019 0
Η νέα σεζόν ξεκινά και η άνοιξη έχει κάνει την εμφάνισή της με δυναμικό τρόπο. Αν είστε μαμά, η άφιξη της άνοιξης σημαίνει και την ανανέωση της παιδικ...
Περισσότερα
Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου για το μικρό σας.

Πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο κάθισμα αυτοκινήτου για το μικρό σας.

developgreece 12/04/2019 0
Όταν έρθει η στιγμή για τις πρώτες βόλτες του μωρού σας με το αυτοκίνητο, θα πρέπει να κάνετε μία πολύ σημαντική αγορά. Πρόκειται για το κάθισμα αυτοκ...
Περισσότερα
5 tips για ευκολότερο θηλασμό

5 tips για ευκολότερο θηλασμό

developgreece 12/04/2019 0
Η περίοδος του θηλασμού είναι η καλύτερη για τον σχηματισμό ενός άρρηκτου δεσμού μεταξύ της μαμάς και του βρέφους. Για αυτό, και κατά τη διάρκεια του ...
Περισσότερα